Reklama
 
Blog | Michaela Mlíčková Jelínková

Pozdrav ze Zátoky sviní

Prostě se s nimi spojili.

Na Praze 10 vznikla pozoruhodná radniční koalice. Pozoruhodná proto, že strana, tedy pardon hnutí, které slibovalo očistit Prahu od kmotrů, zúročilo své těsné vítězství originálně. Prostě se spojilo s těmi, díky nimž se v minulé dekádě začalo Praze 10 přezdívat pražské Palermo. Nebo Zátoka sviní, jak jsem se dozvěděla od Kanceláře Blaník. Jinými slovy jde do holportu se stranami i tvářemi, které tu vládly v minulosti.

Zkušenost je prostě nepřenosná, a to je přesně ta deviza, jíž beze vší pochybnosti disponuje například dosavadní starosta Bohumil Zoufalík (ex-ODS, nyní Nezávislí), který na další čtyři roky obsadil místo radního pro územní rozvoj. To je, jak známo, v komunálu klíčová oblast.

Za svého působení na poli občanských sdružení na Praze 10 jsem měla tu čest mnoho těchto tváří poznat osobně. Názor jsem si tvořila z první ruky. Proto jsem bytostně přesvědčena, že Prahu 10 nečeká v následujících letech žádná změna k lepšímu. Slibovat změnu, a začít podrazem na voličích – to na Praze 10 není změna, ale kontinuita par excellence.

Reklama

Tomáš Hrdlička, tedy ten, který je symbolem minulosti Prahy 10, tvrdí, že změnu si voliči nepřáli. To je čistá manipulace. Koalice Vlasta a TOP09 mají o pouhé jedno místo v zastupitelstvu méně než ANO, a přitom skončí v opozici.

Kdepak, lidé si změnu přáli, ale prostě mají smůlu. 

 

29.11.: Z důvodu opakovaného výskytu vulgárních a šikanujících off-topic příspěvků jsem byla nucena uzavřít diskusi pod tímto blogem. Internetová anonymita stejně jako nulová péče o tento kyberprostor ze strany redakce Respektu bohužel nahrávají anonymům a trollům. Všem slušným diskutujícím se tímto omlouvám.