Reklama
 
Blog | Michaela Mlíčková Jelínková

Nečas? Nedolovím!

Dívka uřízla hlavu svému otci, který ji znásilnil, hlásají večerní blabolinky.cz

„Divný, že se nebránil, nemyslíš?“ vypouštím řečnickou otázku a vzápětí si odpovídám: „No jo. Novinový článek. Takže ho ve skutečnosti prostě zapíchla nožem.“

 

Poctivost práce médií od minulého čtvrtka mě utvrdila v dlouhodobém přesvědčení, že na trhu existuje významná díra, která se den ode dne zvětšuje a kterou je třeba zaplnit. A nejde jen o Papuu-Novou Guineu.

Obrátila jsem se tedy na Saturnina jakožto experta v dané oblasti, aby se toho ujal, avšak z důvodu časového zaneprázdnění mi ten dobrý muž doporučil zmíněný úkol realizovat (pro případné pochybovače, Saturnin jde s módou) vlastními silami. Dneškem proto uvádím v život Kancelář pro uvádění blábolinkových příběhů na pravou míru ©. Může se na ni obrátit každý čtenář, který má za to, že ho má novinář za blbce. Doporučujeme ovšem předtím shlédnout  videomateriál uvedený v posledním odstavci a poradit si v první řadě pokud možno svépomocí, tedy zapojit selský rozum.

Předtím se však sluší uvést, že uvádění blábolinek na pravou míru je úkol nadmíru delikátní a nebezpečný, neboť mnohý jejich autor jest respektuhodný občan. Navíc drží v rukou zbraň, před níž smekal, či spíše otevíral šrajtofli, zřejmě i tatíček Masaryk.

Reklama

V průběhu naší příjemné konverzace jsme se se Saturninem shodli, že materiálu se v českých médií nachází pravděpodobně více než břidlicového plynu na Aljašce. Namátkou:

 

Materiál č.1: „Nagyová nechala vojenským zpravodajstvím sledovat tři osoby: manželku P. Nečase, svého řidiče a správcovou Hrzánského paláce“.
Skutečnost: Sledována voj. zpravodajstvím 1 osoba (slovy: jedna; manželka P. Nečase), zbytek soukromou firmou.
Pozn. redakce: 1 ≠ 3 (ale koho by to zajímalo, že; nebuďme troškaři).

 

Materiál č.2: Paktování s údajnými „kmotry“
Skutečnost: Nagyová se koupe v potu v cele (ne že bych ji jakkoliv litovala), kmotři na Jadranu. Kdo najde pár (jeden) rozdílů?
Pozn. redakce: Bylo by možné po třech letech odstranit přívlastek „údajní“, páni Šlachto a Ištvane? Jsme napjati, jako Vaše Achillovy šlachy. Jasně, že Rittig a Janoušek se musejí vykoupat, aby byli řádně čistí. V pořádku, ale necelý týden snad stačí. Domovní prohlídky už jistě dopadly na výbornou, před dovolenou si každý rád uklidí, zvlášť, pokud tuší návštěvu. 

Materiál č.3: Nalezené milióny.
Skutečnost: Navždy sirotci?
Pozn. redakce: Koho, čeho, čí? – Aspoň matku, prosím (otec je vždy nejistý).

 

Kancelář  děkuje za Vaši pozornost. Loučíme se odkazem na svého ideového vůdce a pro všechny potenciální klienty i neklienty připojujeme památnou scénku mimořádné aktuality.  Doporučujeme čtenáři poměřit jí přinejmenším vše, co četl v novinách za poslední čtyři dny až roky.